کارگزاری ایمپلنت همزمان با کشیدن دندان یا Fresh socket

درمان های دندانپزشکی و جراحی های دهان در زنان باردار
مارس 30, 2017
بیماریهای فک،دهان ودندان که منجربه معافیت سربازی میشود
مارس 30, 2017
نمایش همه

کارگزاری ایمپلنت همزمان با کشیدن دندان یا Fresh socket

ایمپلنت پیشرفته ترین و بهترین روش جایگزینی دندانهای از دست رفته است که از یک تا تمامی دندانها را می تواند شامل شود . از زمانی که دندان پوسیده یا دچار بیماری لثه در دهان بوجود می آید از بین رفتن بافت های نگهدارنده دندان (لثه و استخوان ) نیز آغاز می شود و هر چقدر درمان دندان دیرتر انجام شود این نابودی بافت­ ها نیز بیشتر می شود .

بنابراین زمانی که بیمار دندان خراب خود را می کشد ، مقداری از دست رفتن بافت نیز وجود دارد . پس از کشیدن دندان به مرور استخوان و لثه جای دندان شروع به کاهش می کند که اگر این از دست رفتن بافت به میزانی برسد که کار گذاشتن ایمپلنت دچار مشکل شود ، بازسازی و پیوند استخوان و لثه انجام می شود . برای آنکه پس از کشیدن دندان اولا زمان بی دندانی بیمار به حداقل کاهش یابد و دوم آنکه از دست رفتن بافتهای مفید و لازم فک (لثه و استخوان ) ایجاد نشود بهترین کار آن است که همزمان با کشیدن دندان کار گذاشتن ایمپلنت هم انجام شود که به این روش Fresh Socket گفته می شود . برای انجام این کار علاوه بر مهارت جراح باید محل دندان کشیدن شده نیز برای این کار مناسب باشد . نداشتن عفونت فعّال ـ کافی بودن استخوان محل دندان کشیده شده برای نگهداری ایمپلنت ـ بیرون آوردن دندان بدون صدمه به بافتها ـ آمادگی و خواست بیمار از مهمترین نکات لازم برای انجام این کار می باشد .

در این روش جراح پس از بررسی وضعیت دندان ( در رادیوگرافی و معاینه کلینکی ) پس از مشخص شدن امکان کارگذاری همزمان ایمپلنت با کشیدن دندان ، با بیحسی موضعی دندان یا دندانها را بیحس می کند . روش و میزان بیحسی در این کار با روش معمولی کشیدن دندان تفاوتی ندارد . سپس لثه اطراف دندان خراب را به آرامی کنار می زند و با دقت دندان پوسیده را بیرون می آورد .

اگر دندان چند ریشه باشد بهتر است ریشه ها از هم جدا شود و تک تک ریشه ها جداگانه بیرون آورده شود . سپس جراح استخوان و لثه را از نظر وضعیت مناسب برای کاشت ایمپلنت بررسی می کند و در صورت مناسب بودن محل دندان مراحل کاشت ایمپلنت را انجام می دهد . در پایان جراحی ممکن است نیاز به اندکی بازسازی استخوان وجود داشته باشد که بر عمل جراحی ( زمان و سختی جراحی ) تاثیری ندارد . در پایان جراحی ، لثه بیمار بخیه می شود و مانند جراحی معمول دندانپزشکی پس از یک تا دو هفته بخیه ها بیرون آورده می شود .

در این روش درمان علاوه بر آنکه از تکرار جراحی در یک ناحیه ( اول کشیدن دندان و سپس جراحی مجدد برای کاشت ایمپلنت ) جلوگیری می شود ، مدت زمان بهبودی بیمار نیز حداقل به مدت دو ماه کمتر می شود . همچنین زمان جراحی کوتاه شده و هزینه بیمار نیز کاهش می یابد .درد و عوارض پس از جراحی کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت همزمان با کشیدن دندان به تنهایی تفاوت زیادی ندارد و بیمار به اندازه کشیدن دندان مشکلات پس از جراحی خواهد داشت .

اگر پس از بیرون آوردن دندان جراح متوجه شود که استخوان یا لثه برای کاشت ایمپلنت همزمان مناسب نیست یا عفونت فعال وجود دارد ، محل کشیدن دندان را بازسازی و بخیه میکند و پس از گذشت دو تا سه ماه از این جراحی ، به روش معمول ایمپلنت را در فک بیمار کار می گذارد .با توجه به نکات گفته شده در صورتی که بیمار بتواند در یک مرحله کشیدن دندان و کار گذاشتن ایمپلنت همزمان را انجام دهد از همه جهت (زمان بهبودی و بازسازی دندان ، هزینه ، مشکلات جراحی و پس از جراحی ) سود می برد .